Tort Diplomat

de cute_alynutzza in Torturi, 2 Noi 2013 | 13178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 3 pliculete gelatina
  • 250 g frisca lichida
  • 2 portocale
  • 3 kiwi
  • 3 banane
  • 150 g zmeura
  • 1 cutie compot ananas rondele
  • 200 g piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Incepem prin a pune la inmuiat gelatina conform instructiunilor de pe pachet.

Frecam galbenusurile cu zaharul pana acestea se albesc.

Incalzim laptele si il adaugam peste galbenusuri (caldut) dupa care punem toata compozitia la bain-marie amestecand continuu. Dupa ce se ingroasa compozitia (10 minute) o dam la o parte si adaugam gelatina amestecand rapid pana se dizolva. Lasam la racit.   Cand s-a racit putin adaugam frisca pe care am batut-o cu zaharul vanilat si dam la frigider pana pregatim tava de tort.


Invelim o tava rotunda cu folie transparenta si incepem sa asezam fructele. Am pus rondelele de ananas la fundul tavii si in mijlocul fiecareia am pus cate 2-3 buc de zmeura. Pe margine am pus kiwi si portocale iar in mijloc banane. Asta depinde si de dvs cum doriti sa arate. .
Dupa ce am aranjat fructele cu mare grija (sa stea cat de cat fixe) turnam jumatate din compozitia care la frigider ar fi trebuit sa se inchege un pic.   Presaram felii de banane deasupra compozitiei si turnam si restul de compozitie.   Asezam un start de piscoturi pe care ii insiropam in sucul de la ananas sau in suc de portocale.  

Acoperim cu folie si bagam la frigider pentru cel putin 4 ore.

Dupa ce tortul este inchegat il scoatem si il rasturnam pe o farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu iaurt