Tort diplomat cu iaurt

de georgiaskitchen in Torturi, 30 Ian 2014 | 11470 vizualizari

 

Pentru că astăzi este sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, am pregătit un tort pentru toți sărbătoriții zilei de azi și nu numai.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină

Pentru cremă:

  • 200 ml frișcă Hulala
  • 300 g iaurt
  • 4 linguri zahăr pudră
  • un plic gelatină granule
  • o fiolă esență de rom
  • um compot de ananas tăiat bucăți
  • 2 portocale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu iaurt:

Mai întâi de toate pregătiți blatul. Separați albușurile de gălbenușuri, albușurile le mixați cu un praf de sare, apoi continuați adăugând treptat zahărul până ce acesta se topește complet și albușurile se întăresc și devin lucioase.

Peste albușuri adăugați gălbenușurile și mixați până ce se omogenizează . Lăsați mixerul deoparte și cu o lingură adăugați făina amestecând de jos în sus.

Dați drumul la cuptor la foc moderat, pregătiți o formă de tort cu diametrul de 24 cm sau o oală ca în cazul meu (nu am reușit sa-mi cumpăr o formă de tort încă), o ungeți cu margarină și o tapetați cu făină sau puneți foaie de copt

Puneți blatul la copt pentru  25-30 minute, primele 15 minute nedeschizând ușa cuptorului, pentru a evita ca blatul să vi se lase.

Când e gata îl scoateți din cuptor și îl lăsați să se răcească.

Acum e timpul să pregătiți crema. Mai întâi mixați iaurtul cu zahărul pudră și jumătate de fiolă cu rom și îl dați deoparte. Mixați și frișca.

Desfaceți compotul de ananas, scurgeți zeama, puneți-o într-o crăticioară, mai adăugați 100 ml de apă, puțin zahăr și cealaltă jumătate de fiolă cu rom și lăsați pe foc până ce zahărul s-a topit. Lăsați să se răcească. 

Tăiați blatul în două și însiropați-l.

Pregătiți gelatina după instrucțiunile de pe plic, adăugați-o în iaurt, puneți peste frișcă împreună cu ananasul și portocalele tăiate bucăți mici.

Forma în care ați copt blatul, o tapetați cu folie alimentară sau folie de aluminiu. Puneți partea de deasupra blatului cu fața în jos, puneți crema, apoi partea de jos a blatului, apăsați ușor pe acesta, îl acoperiți și îl lăsați la frigider cel puțin 4 ore sau și mai bine o noapte întreagă.

După ce îl scoateți de la frigider, îl rasturnați pe un platou, scoateți folia și îl ornați după plac.

E delicios și răcoritor!!!

TIPS-URI

1

înainte de a amesteca frișca cu iaurtul păsttați câteva linguri din aceasra pentru ornat

2

mai puteți adăuga în cremă și alte fructe, cum ar fi: kiwi, boabe de struguri, mandarine etc.

3

ca să fiți siguri că blatul s-a copt, faceți testul cu scobitoarea. Luați o scobitoare, o înfigeți în blat și dacă iese curată atunci înseamnă că e copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

_Alina_ 1

30.01.2014, 11:53

gaby_duceag 1

30.01.2014, 13:55

diaconta 1

30.01.2014, 22:39

foarte mult imi plac cu iaurt si fructe

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat