Tort diplomat cu portocale

de Oana in Torturi, 10 Ian 2011 | 17795 vizualizari

 

Inventie pe moment, pofta de "ceva" dulce :)

 

INGREDIENTE

  • piscoturi
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar brun
  • o lingura cu varf amidon
  • un pahar plin cu suc proaspat de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • Sirop:
  • 100 ml cappuccino
  • 100 ml suc proaspat de portocale
  • Decor:
  • 2-3 portocale
  • 1 plic tort gelee dr. oetker
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu portocale:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu amidonul cu un tel, apoi se incorporeaza sucul de portocale si se pune la foc miiiiiic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa apoi la racit. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa rece, apoi se incalzeste 2-3 secunde la microunde si se incorporeaza in crema. Cand este rece se adauga coaja de portocala. Se bate frisca si se amesteca cu crema de portocale pana se obtine o crema omogena.

Cappucinno rece si sucul de portocale se amesteca, se inmoaie rapid cate un piscot in sirop, doar pe o parte (partea care va fi in "contact" cu crema) si se aseaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Piscoturile se aseaza de jur imprejurul formei si la baza, se adauga apoi toata crema si se lasa 15 minute la rece. Se scoate apoi tortul din frigider si se mai aseaza un strat de piscoturi insiropate deasupra.

Portocalele de decor se curata de coaja si  de pielita alba, apoi se taie rondele. Se aseaza peste piscoturi si deasupra se toarna jeleul transparent preparat dupa instructiunile de pe pachet.

TIPS-URI

1

Pentru o arma deosebita, adaugati in crema, alaturi de sucul de portocale si 50 ml vin dulce.

2

Siropul pentru inmuiat piscoturile se poate face din apa cu zahar in care fierbeti si cateva coji de portocale.

3

Daca va ramane sirop il puteti folosi pt. prepararea jeleului de deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort festiv