M-am gandit sa fac un tort pentru sotul meu, de Valentine's Day. Cum cel mai mult iubeste tortul diplomat, am incercat sa-l fac in forma de inimioara. Sper sa va placa !
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu 300 gr zahar. Se adauga zeama de la compot si se pune la foc mic pana se dizolva zaharul (nu se fierbe). Separat se pune gelatina in 200 ml apa rece , se dizolva conform instructiunilor de pe ambalaj si se adauga peste galbenusuri.
Se bat albusurile spuma cu zaharul (100 gr ) si zaharul vanilat.
Se bate frisca spuma, dupa care se formeaza compozitia finala: se taie fructele cubulete mici, se amesteca galbenusurile cu albusurile , frisca, coaja si zeama de lamaie si ananasul.
Se pune tortul intr-o forma de copt (cu folie alimentara) . Se pun piscoturi pe margine, crema si piscoturi deasupra (de preferat, inmuiate in lapte/sirop).
Se lasa la rece 12 ore si apoi se orneaza.