Tort Fluture

de Alina26 in Torturi, 4 Iul 2013 | 9910 vizualizari

 

Acest tort l-am facut fetitei mele Stefania la implinirea varstei de 1 anisor.A fost foarte curioasa.. :) ;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 1 lg apa rece
  • 1 lg ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare

Crema:

  • 2 oua
  • 275g zahar
  • coaja rasa si zeama de la 2 lamai
  • 50g faina
  • 100g smantana pentru frisca indulcita(Hulala)

Sirop:

  • 200ml apa
  • 50g zahar
  • 1 esenta de vanilie

Ornat:

  • 150g smantana pentru frisca
  • 20 de capsuni
  • 2 kiwi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fluture:

Blatul:

1.Separam albusurile de galbenusuri.

2.Batem albusurile spuma cu un varf de sare.Dupa aceea rand pe rand punem cate o lingura de zahar si continuam sa batem pana se topeste zaharul.

3.Adaugam pe rand cate un galbenus si continuam sa batem.

4.Punem in ploaie faina si praful de copt cernute si mestecam incet.

5.Am uns o tava cu ulei si am tapetat cu faina (o tava de 24cm diametru)am pus compozitia si am da la cuptor 25-30 de minute la 180°,cuptorul fiind preincalzit.

6.Am facut testul cu scobitoarea si am lasat sa se raceasca in cuptor.

Pregatim crema:

1.Se freaca bine ouale cu zaharul.Adaugam coaja de lamaie si mestecam.

2.Punem zeama de lamaie careia ii adaugam apa pana la 200ml.

3.Adaugam si faina in polaie,mestecam,punem compozitia intr-o cratita si pune la foc sa dea in clocot,si sa fiarba 5-7  minute mestecand intruna.

4.Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit.

5.Batem smantana si cand s-a racit complet crema,adaugam frisca si mestecam.

 Siropul:

Punem intr-o cratita apa cu zaharul si lasam sa se topasca zahaul.Cand s-a racit punem esenta de vanilie.

Pentru ornat:

1.Am curatat si spala fructele.Am taiat marunt 5 capsuni(restul le-am lasat la uscat si le-am folosit la ornat) si kiwi,le-am dat prin blander si cu ajutorul unei site deasa am cos semintele.

2.Am batut smantana si am impartit-o in doua in care:in una am pus sosul de capsuni si in una sosul de kiwi.

Asamblare:

1.Am taiat blatul in doua si pe lung si pe lat.Apoi cele doua jumatati le-am intors si le-am asezat in"V"sa aiba forma unui fluture.

2.L-am insiropat  am intins crema (am pastrat 5 linguri)am pus celelalte jumatati am intins crema pastrata si am ornat cu frisca colorata si capsuni.

TIPS-URI

1

Ca sa se raceasca mai repede crema,sa o transferati intr-un bol.

2

Fiecare orneaza cum ii place si ce imaginatie are.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fluture" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe