Tort gandacel

de cristina1985 in Torturi, 23 Iul 2014 | 3850 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua+2 oua
  • 6 lg zahar+3,5 lg
  • 6 lg faina+3 lg
  • 1 plic praf de copt
  • 500 ml lapte+100 ml
  • 4 lg amidon
  • zahar vanilinat
  • esenta vanilie
  • 250 ml frisca
  • visine
  • bomboane Toffiffee
  • sticks-uri
  • 1 ciocolata alba rasa
  • 2 compoturi de mandarine
  • 1 ciocolata cu lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort gandacel:

Blaturile- Se fac 2 blaturi . Unul contine: 3 albusuri se bat spuma cu putina sare , apoi se adauga 3 lg zahar , iar in cele din urma se adauga 3 lg faina si praful de copt in ploaie.Se tine 20 minute la cuptor fiecare blat. Intre cele doua blaturi de pune crema de vanilie si visine.

Crema- Se pune la fiert laptele. Se amesteca 2 oua cu amidonul , 3 lg faina , zahar vanilinat si esenta vanilie. Cand laptele fierbe, se adauga amestecul de oua si se amesteca pana se ingroasa(10-15 minute).

Ornat: frisca se bate cu telul si se orneaza tortul .Ciocolata se topeste in putin lapte, Se orneaza doua sticks-uri in ciocolata si se pun in blat.Trotul se orneaza cu mandarine, visine, stics-uri , bomboane Toffiffee si o "gura" din ciocolata.Se pune  ciocolata alba rasa pe margine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort gandacel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Somloi