Tort Inimioara

de mena29 in Torturi, 17 Feb 2011 | 12070 vizualizari

 

Acest tort se vroia postat luni,din pacate nu am reusit asa ca e bine si azi:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua;
  • 5 linguri faina;
  • 5 linguri zahar;
  • 5 linguri apa;
  • 1 praf sare;
  • 2 linguri cacao;
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta rom
  • Pentru crema:
  • 300 g frisca;
  • 200 ml lapte;
  • 1 plic crema la rece cu gust de trufe si rom de la Dr.Oetker.
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa;
  • 100 g zahar;
  • 1 lingura esenta rom.
  • Pentru ornat:
  • 200 g frisca;
  • 3 linguri nutela sau finetti.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Inimioara:

Separam albusul de galbenus,mixam bine albusurile dupa care adaugam pe rand cele 5 linguri de apa si sarea.Galbenusurile le amestecam usor cu spuma,adaugam faina cernuta,cacaua ,esenta de rom si vanilia.Tapetam forma de tort cu margarina si cu faina,punem compozitia in tava coacem in cuptorul preincalzit cca 20 min.

Intre timp pregatim siropul.Punem apa si zaharul sa fiarba, adaugam esenta de rom si cand blatul este gata il il taiem in doua si insiropam bine cele doua parti.

Amestecam laptele cu 300 g frisca si continutul plicului pentru crema,mixam bine.2/3 din crema o punem intre cele doua baturi si 1/3 din crema o punem deasupra.

Am incalzit cele 3 linguri de finetti in cuptorul cu microunde cca 30-40 secunde dupa care am glazurat tortul.Am mixat cele 200 g frisca si am ornat tortul frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Inimioara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars