Tort inimos

de Anastasia in Torturi, 5 Feb 2010 | 9228 vizualizari

 

In cazul meu n-am folosit coniac la reteta, pentru-ca a fost facut pentru ziua nepoatei mele Olga care a facut 4 anisori :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 100 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 60 g unt
  • Pentru mouse-ul de ciocolata avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida
  • 1/2 pachetel galatina Dr. Oetker
  • 1 lingurita coniac
  • Pentru gelatina de fructe avem nevoie de:
  • 500 ml suc de mandarine, portocale, exotic (ce doriti)
  • 50 g zahar
  • capsune din compot sau dulceata cate doriti
  • 1 si 1/2 pachetel de gelatina Dr. Oetker
  • Pentru mouse-ul de mascarpone avem nevoie de:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 lingurite gelatina Dr. Oetker
  • Pentru decor:
  • ciocolata alba si colorant roz pentru inimioare
  • ciocolata neagra 100 gr pentru fluturi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimos:

Pentru blat

Mixam totul la robot si tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila cu diametrul de 22 cm. Pana e gata mouse-ul de ciocolata dam la rece.

Pentru mouse-ul de ciocolata

Topim ciocolata impreuna cu 100ml de frisca lichida.Frisca doar se incalzeste sa putem topi ciocolata, nu se fierbe.
Batem foarte bine restul de frisca impreuna cu cele 2 linguri de zahar.Amestecam cele 2 compozitii,cu o lingura de lemn,usor cu miscari de jos in sus.Adaugam si coniacul cu gelatina hidratata si topita la bain-marie preventiv intr-o unda subtire, amestecand si turnam compozitia peste blatul de biscuiti.
Nivelam si dam din nou la rece, pana se intareste mouse-ul.

Gelatina de fructe

200ml din cantitatea de suc se pun pe foc, impreuna cu zaharul si gelatina. Dupa ce s-a topit zaharul dam deoparte si amestecam cu restul de suc rece.
Peste mouse-ul intarit punem capsuna din dulceata sau compot, turnam acest amestec si dam din nou la rece, pana se intareste gelatina.

Mouse-ul de mascarpone

Punem gelatina la inmuiat in apa rece.
Topim ciocolata alba la bain-marie si cand e calduta adaugam gelatina, uniformizam (pentru a topi mai usor ciocolata puneti in ea o lingura de frisca).
Batem frisca impreuna cu zaharul si cand s-a intarit adaugam treptat cate o lingura de mascarpone. Turnam totul peste ciocolata si omogenizam.
Puneti o forma de inimioara pentru biscuiti pe mijlocul tortului unsa cu putin unt.Turnam totul peste gelatina de fructe intarita si dam la rece pana se intareste mouse-ul de mascarpone, dupa ce sa intarit compozitia de mascarpone, scoateti atent foarma de inimioara cu miscari vibrate pana se dezlipeste de mouse.Turnati in aceasta adancitura ~50 ml. din gelatina de fructe colorata cu colorant rosu oprita pentru aceasta procedura, lasati sa se intareasca bine de tot pentru 3~4 ore tortul si incepeti sa-l decorati dupa fantezie :)

In cazul meu n-am folosit coniac la reteta, pentru ca a fost facut pentru ziua nepoatei mele Olga care a facut 4 anisori :)

Pofta buna !!!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine