Tort Joy – acest tort l-am facut de 1 Iunie – ziua copilului, in special pentru baietelul meu care este ajutorul meu in bucatarie. Dupa atata munca iata a venit si rasplata :)
Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, minim 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita.Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o punem la copt intr-o tava tapepata cu hartie de copt (20 cm ) la 180 grade cam 45-50 minute.
Gelatina o lasam la inmuiat cu 100ml apa si apoi o topim pe baie de aburi, batem smantana pt frisca cu zahar apoi o amestecam cu iaurtul , vanilia si gelatina. Blatul il taiem in 3, astfel incat sa rezulte 3 blaturi egale.Asezam primul blat, apoi jumatate din fructe taiate mai mare, turnam jumatate de crema, punem al 2-lea blat, repetam cu fructele si iaurtul,si punem ultimul blat.Tortul trebuie sa stea la rece minim 3 ore, cel mai bine peste noapte, apoi se scoate din forma si se poate orna direct pe platoul de servire
Mixam crema de branza cu untul, amandoua trebuie sa fie la temperatura camerei, pana devine omogena minim 5 minute, apoi adaugam zaharul pudra si cacao, mixam iarasi 10 minute, topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam ciocolata si mai mixam 2-3 minute.Lasam la rece 15 min, apoi ornam tortul . Punem crema deasupra si cu ajutorul unei spatule o intindem si pe laterale, nu trebuie sa fie perfect egal distribuita, uniforma, mie imi place, pentru ca nu e greu de ornat .Deasupra punem picaturi de de ciocolata sau ce avem la indemana, iar la baza ornam cu banuti de ciocolata alba si neagra.