Descopera reteta pentru chec la metru, un desert spectaculos si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla cum sa prepari acest chec unic, cu straturi alternative de vanilie si cacao, ideal pentru a impresiona familia si prietenii.
Pentru acest Tort la metru - Reteta pentru un desert savuros si aspectuos ai nevoie de ingredientele urmatoare: oua, zahar, faina, ulei, lapte, unt, ciocolata, smantana lichida
Ingrediente Tort la metru - Reteta pentru un desert savuros si aspectuos
2 Checuri :
Crema :
Glazura :
Decor :
Cum se prepara Tort la metru - Reteta pentru un desert savuros si aspectuos
2 Checuri : Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Lasam deoparte.
Separat, in alt recipient, mixam galbenusurile cu uleiul treptata, ca la maioneza, avand grija sa nu se " taie ". Peste ele adaugam albusurile spuma, amestecand cu o lingura, cu miscari de jos in sus.
Compozitia obtinuta o impartim in 2 . O parte o turnam intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, iar in cealalta adaugam 1-2 lg cacao, omogenizam si turnam in alta forma de chec, tapetata cu hartie de copt.
Dam checurile la cuptor . Facem testul cu scobitoarea. (circa 20 minute)
Crema : fierbem o budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, dar folosindu-ne de cantitatile enumerate mai sus. Lasam budinca sa se raceasca.
Untul moale (80-82% grasime) il mixam spuma, iar in el adaugam cate o lingura din budinca racita.
Checurile racite, le taiem feliute.
Luam o felie de chec galben, o ungem cu crema, lipim peste o felie de chec maro, apoi ungem cu crema, lipim o felie galbena, ungem cu crema, lipim o felie maro si tot asa pana la terminarea checului si a cremei.
Glazura : punem ciocolata rupta bucati, untul si frisca lichida intr-o craticioara pe aburi si le topim. Cu aceasta glazura inbracam checurile. Dam la rece pana pregatim decorul.
Decor : punem ciocolata rupta bucatele intr-o punga , pe care o scufundam in apa fiarta, timp de cateva minute. Scoatem punga din apa, cu ciocolata topita si o lasam inca cateva minute sa se racoreasca, taiem un colt mic al pungii si facem dungi oblice pe tort.
Punem la rece tortul , pentru 2-3 ore, apoi taiem oblic, paralel cu liniile de ciocolata alba.
Reteta o am de la soacra mea Ani, careia ii multumesc.
Incearca si reteta de Chec cu cirese, pufos si gustos sau varianta de Prajitura Trenulet sau Chec la metru, preferata copiilor.
Iti recomandam si reteta de Chec After Eight, un desert super aromat si ciocolatos.