Tort la pahar

de Lau in Dulciuri, 14 Iun 2013 | 4602 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 1/2 cana de faina
  • 1/2 praf de copt

Crema

  • 500 g lapte
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 150 g zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 ml frisca
  • capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort la pahar:

Blatul-mixam oaule cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul(devine ca o crema)amestecam faina cu cacao si praful de copt dupa care incorporam in crema de ou,

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care decupam cerculete cu paharul

Crema-laptele il amestecam cu zaharul,faina si punem pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.adaugam zeama de lamaie si lasam sa se raceasca

Mixam frisca dupa care o incorporam in crema racita.

Asamblare-asezam un blat pe fundul paharului,crema-capsuni taiate bucati,crema-blat-crema si capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort la pahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Lau 1

15.06.2013, 11:24

multumesc

laura_n 1

15.06.2013, 15:05

ce mult imi plac deserturile astea

Lau 1

15.06.2013, 23:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budincă de Panettone