Tort LIMUZINA

de Dea_Dea in Torturi, 16 Aug 2013 | 3430 vizualizari

 

Este un tort facut cu drag pentru Denisa !! Asa a fost comanda :D, asa l-am facut :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 3 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri amidon
  • 3 linguri nessquik
  • 250 ml frisca lichida
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • CREMA DE UNT:
  • 200 gr unt
  • 150 gr zaar pudra
  • esenta de vanilie
  • PASTA DE ZAHAR:
  • 60 ml apa
  • 5 gr gelatina
  • 50 gr miere
  • 50 gr amidon
  • 50 gr ulei de palmier
  • 600-700 gr zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort LIMUZINA:

Blat :

Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in tava (20x30), tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 40-45 min. Se scoate pe gratar si se lasa la racit.

Crema:

400 ml lapte , cu zaharul se pun pe foc , cand este cald se adauga nessquik-ul . Amidonul se dizolva cu laptele ramas. Cand clocoteste laptele de pe foc se toarna amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. Frisca se bate.Se incorporeaza frisca in crema rece.

Siropul

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul , se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Crema de unt

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pudra si esenta de vanilie.

Pasta de zahar

reteta o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-zahar-43850.html

Mod de asamblare

Blatul se taie in doua pe lungime( o bucata mai mica,una mai mare), iar apoi fiecare bucata in doua parti (adica doua taieturi).

Se insiropeaza fiecare parte de blat si se pune crema. partile de tort se suprapun pentru a forma limuzina.

Se imbraca in crema de unt si se da la frigider 30 min.

Pasta de zahar o intindem pe masa unsa cu ulei de palmier si imbracam tortul.

TIPS-URI

1

Pasta de zahar se poate framanta cu o zi inainte , dar trebuie pusa in folie si pusa la frigider.Cand vrem sa o folosim , o scoatem cu 2 ore inainte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort LIMUZINA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort pt copii cu doua feluri de ciocolata