Tort METROU

de Dea_Dea in Torturi, 30 Mar 2013 | 5099 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat galben:
  • 3 oua
  • 1 lingura de apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • jumatate de praf de copt
Blat negru:
  • 3 oua
  • 1 lingura de apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri de cacao
  • jumatate de praf de copt
Crema
  • 500 ml lapte,
  • 7 linguri de faina,
  • 9 linguri de zahar,
  • esenta de vanilie,
  • 300 ml frisca.
Glazura:
  • 150 gr ciocolata ,
  • 150 ml frisca
SIROP:
  • 2 linguri zahar ,
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort METROU:

Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga faina cu praful de copt.

La blatul negru se procedeaza la fel doar ca la final faina si praful de copt se amesteca si cu cacaoa.

Blaturile se coc in forma rotunda de 24 cm diametru tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina. Se coc 40-50 minute la foc potrivit (pana trece testul scobitorii)

Crema:

Am amestecat faina cu zaharul , esenta de vanilie, apoi am adaugat laptele treptat si le-am pus la fiert pana s-au ingrosat , amestecand continuu. Cand s-a racit crema am incorporat frisca batuta in ea.

Glazura:

Ciocolata si frisca le-am pus pe foc pana s-au omogenizat.

SIROP:

Apa cu zaharul se pune la fiert , pana se dizolva zaharul, se pune esenta de rom si se lasa la racit.

Se taie blaturile in doua , se insiropeaza si  se lipesc alternativ cu crema. Se toarna pe deasupra glazura fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort METROU" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inima cu mousse ciocolata si visine