Tot pentru aniversarea Casandrei, am făcut un tort şi pentru acasă, de data asta cu cremă de lămâie, iar personajul principal tot Mikey Mouse.
Mai întîi am făcut crema ganash din 200 gr ciocolată albă mărunţită şi topită în 200 ml frişcă lichidă. Am lăsat-o să se răcească bine, apoi am mixat-o până am obţinut o spumă fină.
Pentru crema de lămâie am stors mai întâi 4 lămâi în timp ce am încălzit laptele amestecat cu frişca lichidă. Am bătut ouăle cu zahărul până s-au albit şi compoziţia a devenit spumoasă. Am adăugat zahărul amestecat cu amidon, apoi răzătura de lămâie. Am adăugat laptele călduţ, apo sucul de lămâie şi am pus la fiert pe baie de aburi până crema a căpătat o consisteţă ca de smântână groasă. După ce s-a răcorit crema, am adăugat gelatina înmuită în apă rece şi dizolvată la microunde. La sfârşit am adăugat crema ganash.
Într-un inel de tort am pus un blat de tort, am însiropat cu un sirop simplu din zahăr şi apă. Am pus un strat de cremă, apoi un strat de jeleu, o foaie de napolitană, un strat de jeleu, cremă, apoi un blat, jeleu şi ultima foaie de napolitană. Am strâns folia şi am dat la rece câteva ore.
Pentru decor am uns tortul cu puţină cremă, apoi am îmbrăcat în pastă şi am decorat cu ciocolată şi creioane de la Dr Oetker.
1
Dacă nu puneţi crema pe baie de aburi, o să se taie.
2
Ar fi trebuit să pun după al doilea strat de cremă napolitana, jeleul şi ultimul blat. Din pricină că am lăsat napolitana ultima, s-a lipit de platou şi am tăiat cu dificultate feliile.
3
Poate ar fi mai bine să puneţi întîi sucul de lămîie şi apoi laptele. Am avut emoţii când am avut impresia că se taie crema şi am pus-o imediat pe baie de aburi, deşi iniţial o pusesem la fiert pe flacără directă. Durează destul de mult până se leagă, dar măcar a ieşit bună.