Tort ''nabadaios''

de Constelatialeu in Torturi, 6 Aug 2014 | 5582 vizualizari

 

Azi e sarbatoare mare in calendar( Schimbarea la Fata) si eu am ales sau nu,sa apar pe lume acum 45 de ani......ce matusalemica sunt...dar tot port codite si ma simt o copilita........si mi-am facut tort,care mi-a mancat ziulica,ca asa nabadaios a tinut sa fie,de parca imi seamana........gata cu lalaiala,ca uit ce am prestat ....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 250 g albusuri
  • 300 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite amidon
  • 2 lingurite otet d evin alb
  • 300 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Crema
  • 180 g albusuri
  • 100 g zahar
  • 400 g gem de zmeura
  • 250 g mascarpone
  • 100 g nuca macinata
  • 10 g gelatina
  • Pentru ornat
  • 200 ml smantana pentru frisca peste 30% grasime
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''nabadaios'':

Blat: Mixam bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam energic pana obtinem o bezea foarte tare. Adaugam amidonul si otetul si mai mixam, la final adaugam nuca macinata, amestecand usor. Tapetam o tava cu hartie de copt si trasam un cerc cu diametrul de 24 cm, punem intr-un posh bezeaua si formam o foaie rotunda, facem 2 astfel de foi pe care la dam la cuptorul incins dinainte, lasam cuptorul deschis sa se usuce bezeaua. In restul de bezea ramasa adaugam faina si cacaoa si formam un blat rotund cu aceiasi dimensiune ca cele de bezea. Coacem si aceasta foaie, dar inchidem cuptorul, este gata cand trece testul scobotorii.

Crema: Intr-o cratita punem albusurile si le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea tare, apoi asezam cratita pe baie de abur si amestecam continuu cca 20 minute. Lasam bezeaua sa se raceasca, apoi adaugam gemul de zmeura, omogenizam. Dupa ce am omogenizat bine adaugam mascarpone si nuca. Separat pregatim gelatina dupa instructiunile de pe pachet si apoi o incorporam in crema.

Pentru ornat: Mixam bine smantana cu frisca lichida pana se intareste.

Asamblare: Asezam prima foaie de bezea pe un platou, punem inelul detasabil de la forma de tort, adaugam jumatate din crema, apoi foaia maro, restul de crema si foaia de bezea. Dam tortul la rece cca 4-5 ore. Dupa ce a stat la rece scoatem inelul de la forma si ornam dupa bunul plac cu frisca si apoi cu ciocolata topita.

Sa va fie de pofta sa-mi fie de bine cand o sa degust tortul ''nabadaios''.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''nabadaios''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
La multi ani,Bunica!