Este prajitura Negresa, la care imi sta gandul de cateva zile de cand am vazut-o la Irina....foarte putin modificata...delicioasa. Multumesc Irina, multumesc fetelor, pt tot ce am invatat de la voi!
pt glazura:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine spuma. Se adauga galbenusurile pe rand, vanilia, cacao si mixam pana se incorporeaza si se desface cacaoa. Adaugam treptat si laptele batut, iar la urma nuca macinata. Punem peste jumatate din albusurile spuma si amestecam. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la celelalte, amestecand cu telul sa se desfaca si sa se incorporeze bine.
Adaugam si restul de albus, de data asta amestecand mai incet sa nu scoatem tot aerul din ele. Am pus aluatul intr-o forma de copt rotunda de silicon, am dat forma la cuptorul incind la 170-180 grade pt 30 minute. Topim ciocolata impreuna cu smantana pt frisca pe baie de aburi. Cand tortul este rece turnam glazura, lasam sa se intareasca si presaram deasupra bucati de nuca prajita.
Pofta buna!!!