Tort padurea neagra

de Lau in Dulciuri, 7 Feb 2013 | 3814 vizualizari

 

M-am inspirat de la bitza

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 400 ml lapte
  • 40 g ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • 700 g visine(din compot am folosit)
  • Decor
  • frisca
  • visine
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort padurea neagra:

Blatul-faina se amesteca cu ingredientele uscate,apoi adaugam treptat uleiul si laptele,esenta de rom si omogenizam.

Compozitia o sa fie mai lichida decat un blat cu oua.

Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor cca 45 min la foc mic spre mediu,(sa treaca testul cu scobitoarea)

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care se taie in 2

Crema-se mixeaza frisca bine,scoatem samburi de la visine(si le scurgem bine)

Asamblarea-se aseaza prima foaie, se insiropeaza, se intinde  un strat de frisca,visine si frisca,deasupra foaia de blat.

Dam la rece  dupa care decoram cu frisca,visine si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort padurea neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Pădurea Neagră