Tort pavlova

de lili in Torturi, 17 Sep 2015 | 7182 vizualizari

 

Tort pavlova de ziua lui Milena inspiratie dupa reteta lui Teo.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 300 gr de zahar
  • o lingurita cu varf amidon
  • o lingurita otet
  • o esenta de vanilie sau un zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pavlova:

Preincalzim cuptorul, flacara trebuie sa fie la minim! Apoi batem albusurile impreuna cu sarea pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa. Punem apoi zaharul, putin cate putin (cam o lingura cu varf o data) si mixam foarte bine. Nu punem alt zahar pana cand nu s-a topit cel pus inainte. Punem apoi otetul, vanilia si amidonul. Mixam (cel putin 10-15 minute). Stim ca e gata cand intoarcem vasul cu fundul in sus si bezeaua nu curge. Tapetam o tava cu hartie de copt si punem bezeaua, lingura cu lingura si il formam, cu ajutorul unei spatule in forma rotunda, de tort. Coacem Pavlova o ora fix, in cuptorul cu flacara mica. Pavlova e facuta cand exteriorul este crocant, tare dar ramane alb! Nu trebuie sa prinda culoare. Se orneaza cu frisca batuta si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]