Aztazi,bunica mea a implinit 64 de ani si m-am gandit sa ii fac o supriza pregatindu-i ceva dulce...La Multi Ani Buniii!!!:X:X:X
Blat:
Crema:
Sirop:
Decor:
Blatul:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se pune compozitia si se coace 30-35 minute in cuptorul preincalzit.
Crema:
Intr-un vas se pune frisca lichida si se mixeaza timp de 10-12 minute(pana se intareste frisca)apoi se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza putin.Dupa ce este gata o dam la frigider.Punem intr-o punda 3-4 lingurite de finetti,iar punga o scufundam intr-un pahar cu apa calda(NU fierbinte)si lasam pana se inmoaie finetti.Dupa ce sa inmuiat se taie punga la un capat si se intinde peste frisca
Siropul:
Intr-un ibric se pune zaharul la caramelizat.Dupa ce sa caramelizat zaharul se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul.Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.
Decor:
Bucatelele de ciocolata se dau pe razatoare.
Asamblare:
Blatul de tort de taie in trei.Punem prima foaie de blat,o insiropam apoi punem frisca.Peste frisca se intinde finetti.La fel procedam si ce cealalta foaie de blat.Ultima foaie de blat se insiroapeaza si ea.Se orneaza cu frisca.
1
Vasul rotund in care am copt blatul are dimensiunea de 20 cm