Tort profiterol

de Lau in Torturi, 14 Mai 2015 | 16870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cafea instant
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 200 g mascarpone
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 1 esenta vanilie
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingurita unt
  • Gogosele profiterol
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort profiterol:

Blat-se bat albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce se topeste zaharul,adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare,

Amestecam faina cu praful de copt,nuca macinata,cafeaua si adaugam peste spuma de albusuri,amestecam cu o paleta cu miscari unsoare,

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca dupa care il taiem in 2.

Crema de ciocolata-intr-o cratita adaugam untul,100 ml frisca,ciocolata rupta bucatele si punem pe foc mic pana ce se topeste ciocolata.

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca bine dupa care o mixam pana isi dubleaza volumul,adaugam restul de frisca mixata si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza,

Crema de mascarpone-galbenusurile le mixam cu zaharul,adaugam amidonul si cateva linguri de lapte,amestecam bine,

Intr-o cratita punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam amestecul de amidon,amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam esenta si omogenizam.

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam mascarponele care lam mixat inainte,

Ansamblare-asezam prima foaiede blat pe un platou,o insiropam, adaugam gogosile care le-am umplut cu crema de ciocolata,crema de mascarpone deasupra,adaugam a 2 foiae de blat,insiropam,adaugam un strat de crema de ciocolata,pe margini am uns cu crema de mascarpone

Dam la frigider cateva ore dupa care decoram cu gogosele de profiterol umplute si pudram cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Luxita