Tort "Sah" aromat

de Alexandra Burz in Torturi, 24 Ian 2014 | 5694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic cacao
  • 2 lingurite esenta rom
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • Pentru crema:
  • 2 linguri de faina
  • 8 linguri de lapte
  • 2 oua
  • 1 plic sofran
  • 1 esenta de vanilie
  • 400 gr margarina Rama
  • 100 ml frisca batuta tare
  • Pentru sirop:
  • 6 linguri de zahar
  • 1 esenta de rom
  • 500 ml apa
  • Pentru glazura:
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 200 gr nuci
  • 100 gr zahar
  • 10 gr fulgi ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Sah" aromat:

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga galbenusurile peste spuma de albuse si se amesteca de sus in jos. Se adauga faina, amestecand la fel.

Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale. Intr-una din parti se adauga cacaua si romul si se amesteca pana la omogenizare. In cealalta parte se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Ungem o forma de copt cu ulei si o tapetam cu faina. Umplem doua posuri cu compozitiile obinute, una neagra, cealalta galbena, punem un sprit de 12 cm si umplem forma de tort cu un cerc galben, unul negru...tot asa pana se umple. Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Coacem astfel trei blaturi din compozitia respectiva, insa cu grija, astfel incat culorile sa fie tot contra, alb-negru.

Crema:

Punem intr-un bol ingredientele (exclus margarina si frisca), le mixam pana la omogenizare. Le punem pe aburi pana cand se ingroasa. Lasam crema la racit. Margarina la temperatura camerei, o mixam pana devine spumoasa. Cand crema s-a racit amestecam cu margarina si frisca batuta, amestecand de sus in jos.

Siropul:

Caramelizam 3 linguri de zahar. Stingem cu apa. Lasam la fiert, adaugand zaharul ramas si romul. Lasam la racit.

Glazura:

Rupem ciocolata bucatele potrivite. Bagam la cuptorul cu microunde aproximativ 1 minut la 600 grade. Se scoate si se amesteca cu frisca lichida.

Decor:

Caramelizam zaharul. Adaugam nucile. Le scoatem pe un dog si le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit le zdrobim cu sucitorul pentru a deveni mai marunte.

Asamblare:

Punem un blat pe un platou. Insiropam. Adaugam crema si tot asa pana la ultimul, astfel incat deasupra sa fie tot crema. Turnam glazura, decoram cu nuci caramelizate si fulgi de ciocolata alba.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca sofranul sa aiba un plus de aroma si culoare mai aprinsa, dizolvati-l in putina apa calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Sah" aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inima cu mousse ciocolata si visine