TORT "VIS DE IARNA"

de amalia01 in Torturi, 2 Ian 2016 | 4085 vizualizari

 

Am vrut sa pregatesc un tort usor pentru noaptea dintre ani.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Crema:
  • 500 g branza mascarpone Delaco
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 lg zahar pudra
  • piscoturi
  • 3 lg cacao instant
  • 200 ml apa calda
  • decoratiuni
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT "VIS DE IARNA":

1. Blat:

Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul.

Apoi bati  albusurile spuma tare.

Amesteci cele 2 compozitii si adaugi faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Torni compozitia in tava rotunda cu pereti detasabili , in care ai asezat hartie pentru copt, si dai la cuptorul incins pentru cca 30 minute( verifici blatul cu o scobitoare).

Cand este copt, il lasi sa se raceasca in tava, apoi indepartezi hartia si reasezi blatul in inelul pozitionat pe platou.

 

2. Crema:

Branza mascarpone o bati cu mixerul impreuna cu zaharul pudra, pana cand devine o spuma( cca 3 minute, la viteza medie).

Bati frisca si amesteci cele 2 creme.

Asezi jumatate din crema peste blat.

Prepari un sirop din cacaoa instant si apa calda si inmoi piscoturile pe care le asezi peste crema.

Adaugi restul de crema peste piscoturi, pudrezi cu cacao si dai la rece pentru 3 ore.

Indepartezi inelul si il decorezi dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT "VIS DE IARNA"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura