Tortellini cu ciuperci, sos alb si branza romaneasca Praid

de simona72 in Tortellini, 1 Mar 2018 | 8771 vizualizari

 

Reteta este una foarte simpla, dar absolut delicioasa. Ingredientele de calitate fac acest meniu sa deschida apetitul gurmanzilor, dar si al celor ce iubesc branzeturile. Caci despre ele este vorba astazi… Branza Praid am descoperit-o intamplator in magazine cautand de fapt parmezan. Avem si noi parmezanul nostru, branza asta grasa si alintata cu vin. Nu ramane decat sa o incercati, este absolut divina!!!
Reteta de azi va ia cel mult 15 minute sa o faceti cap-coada,pentru ca tortellini sunt de fapt niste paste cu umplutura in mijloc. Eu le-am avut gata preparate, primite de la oarece prieteni mutati pe meleaguri italienesti. Se gasesc cu usurinta si la noi, deci reteta va este la indemana… Cantitatile nu trebuie sa fie exacte, eu nici nu le-am masurat, nici nu le-am cantarit. Aasa ca am sa vi le dau cu aproximatie.

 

INGREDIENTE

  • 2 pumni tortellini
  • Cam tot atatea ciuperci champinion
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura unt gras aromatizat(usturoi, chivas, patrunjel, busuioc, sare, piper)
  • Fulgi de chili, sare dupa gust
  • 50 gr branza Praid cu vin
  • 100 ml smantana pentru gatit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu ciuperci, sos alb si branza romaneasca Praid:

Ciupercile se spala si se taie in sferturi.

Intr-o tigaie incapatoare se pun 2 linguri ulei de masline, se pune tigaia la incins si se adauga ciupercile. Se lasa tigaia la flacara mare si se scutura din cand in cand pt un amestec uniform. Se pudreaza cu sare si se lasa pana scade zeama aia maronie de pe ciuperci, dar nu de tot.

Intre timp se pune apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se lasa 5 minute sa fiarba. Cand ciupercile sunt gata se adauga untul aromatizat, fulgi de chili, smantana si branza rasa marunt. Se lasa sa dea in clocot. La final se adauga tortellini si se amesteca. Se servesc imediat cu cu putina branza rasa deasupra, fulgi de chili si chivas taiat fin.

TIPS-URI

1

untul aromatizat se face din: unt gras 82% moale, la temperatura camerei, usturoi pisat, chivas taiat fin, frunze proaspete de patrunjel si busuioc taiate cat mai marunt, sare si piper dupa gust. Toate ingredientele se amesteca bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu ciuperci, sos alb si branza romaneasca Praid" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]