Tortilla umplute cu linte si pui vegetarian in stil indian

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 7 Iul 2018 | 2388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 170 grame "pui vegetarian" (eu am folosit din proteina de lapte; se poate inlocui cu pui sau tofu)
  • 200 grame morcovi
  • 200 grame linte Puy la conserva
  • 6 tortilla din faina de grau
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 125 grame branza (eu am folosit Gouda; se poate inlocui cu cascaval sau mozzarella)
  • 50 ml lapte pentru cafea (se poate inlocui cu smantana pentru gatit)
  • 1 lingura pudra de curry Masala (pudra de usturoi, paprika, turmeric, cumin, chimen, piper, piper Cayenne, coriandru pudra, ghimbir pudra, fenugric, cardamom, anason)
  • un varf de cutit de: oregano, pudra de usturoi, piper, busuioc, coriandru pudra, piper Cayenne si pudra de ceapa
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla umplute cu linte si pui vegetarian in stil indian:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se taie morcovii rondele, ardeiul, ceapa si proteina cuburi, lintea se clateste sub jet de apa rece, iar branza se rade. 

Se soteaza morcovii, ardeiul, ceapa si proteina in putin ulei, intr-o tigaie mare la foc mediu, 2-3 minute. Se adauga pudra de curry si laptele, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se lasa 3 minute sa fiarba. Se adauga sare si piper dupa gust.

Intre timp, se incalzesc tortillas stropite cu putina apa, intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mic pana devin mai maleabile.

Se umplu tortilla cu mixul obtinut anterior si se asaza intr-o tava potrivita, astfel incat sa nu ramana prea mult loc intre ele. Eu am folosit 2 vase mai mici. 

Se amesteca branza rasa cu restul de condimente si se presara deasupra. Se coc in cuptor, pe raftul din mijloc 6-8 minute, pana cand branza s-a topit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla umplute cu linte si pui vegetarian in stil indian" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Orez cu mazare si piept de pui