Trandafirasi din caramele

de cristina_s_world in Dulciuri, 11 Oct 2012 | 4889 vizualizari

 

Cu totii stim trandafirasii dragalasi de pe prajituri si torturi. In majoritatea cazurilor ei se fac din pasta de zahar in care sunt adaugati coloranti alimentari.
Dorindu-mi niste trandafirasi pentru un tortulet, insa neavand nici pasta de zahar si nici coloranti, am cautat pe internet si am dat peste ideea unei doamne de a folosi caramele. Ea a folosit caramele Sugus, insa eu am incercat cu caramele simple Cipi si cu Maoam.

 

INGREDIENTE

  • - caramele
  • - folie alimentara
  • - facalet
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafirasi din caramele:

Am taiat caramelele in 5 bucatele, una mai mica si patru cat de cat egale. Din bucatica mai mica am format o lacrima si am infipt-o in varful unei scobitoare. Celelalte bucatele le-am pus pe rand intre doua bucati de folie si le-am intins cu sucitorul in forme alungite si ovale pe care le-am lipit artistic si circular de lacrima infipta in scobitoare.

Si gata trandafirasii :) Usor, nu? :) Va spun cu mana pe inima ca este foarte usor de facut si nu va trebuie cine stie ce indemanare artistica :)
Scobitorile "inflorite" le infigeti intr-un buretel nou de vase pentru a sta verticale pana la folosire.

Atentie! Trandafirasii se pastreaza la rece pana la folosire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafirasi din caramele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]