Trandafiri cu branza dulce si cirese

de papabundetot in Prajituri, 9 Iun 2014 | 9972 vizualizari

 

Dupa un model postat pe facebook de o prietena,careia ii si multumesc pentru ca mi-a dat o idee buna,am incercat si eu un desert rapid cu foietaj,branza dulce si cirese,tare bun si aromat si care va poate ajuta sa faceti ceva rapid pentru atunci cand primiti musafiri neasteptati sau chiar pentru o masa de sarbatoare :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj dreptunghiuri (de la Auchan)
  • 10 cirese
  • 250 gr branza dulce
  • 50 gr branza ricotta
  • coaja rasa de la o lamaie
  • nucosara rasa
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua si 1 albus
  • 1 galbenus pentru uns trandafirii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu branza dulce si cirese:

Am decongelat aluatul dar nu chiar de tot,doar cat sa fie usor de manevrat, dar sa nu fie foarte moale. Intr-un castron am pus branza, ouale, zaharul, nucosara, vanilia, coaja de lamaie si am amestecat bine pentru a omogeniza intreaga compozitie. Ciresele le-am taiat in 2, am scos samburii si apoi fiecare jumatate de cireasa am taiat-o in feliute pe care apoi le-am amestecat cu branza.

Am luat un dreptunghi/patrat de aluat, l-am crestat la colturi, in mijloc am pus o lingura de umplutura, am adunat apoi pe rand laturile, asa cum se vede si in poze si ultimele 2 laturi le-am dat cu galbenus pe interior pentru a sta lipite si pentru ca trandafirul sa nu se desfaca la copt.

Am uns cu galbenus la exterior trandafirii si i-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos. Simplu, bun si de efect.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu branza dulce si cirese" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Martisor