Tree Brownies

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 5503 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun :)
Ne-am jucat astazi putin, spre bucuria Rebecai. Nu sunt spectaculoare, insa incantarea ei a fost deplina!
 

 

INGREDIENTE

Pentru Brownie ne sunt necesare:

  • 4 oua mari
  • 200 ml lapte (fiert)
  • 200 gr faina alba de grau
  • 50 gr unt (85% grasime)
  • 50 gr ciocolata neagra
  • un plic cu cacao neagra
  • 10 linguri cu zahar
  • o lingurita cu praf de copt
  • optional: esente rom/vanilie/migdale, coaa de portocala/lamaie

Pentru glazura ne sunt necesare:

  • un albus de ou
  • 200 gr zahar pudra
  • o lingura cu amidon
  • o lingura cu zeama de lamaie
  • optional: colorant alimentar verde
  • ornamenet de zahar/ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tree Brownies:

Se pun la foc potrivit, intr-o craticioara mai mare, laptele, cacaoa, ciocolata, zaharul (inclusiv cel vanilat) si untul. Se amesteca ingredientele usor, pentru omogenizarea completa.

Dupa ce da in clocot de cateva ori, se pune compozitia la racit.

Se adauga apoi, pe rand, faina, praful de copt, galbenusurile si la sfarsit, albusurile batute spuma. Omogenizam aluatul dupa care il punem la copt, pentru 15-20 de minute, la o temperatura de 180 grade.

Intre timp pregatim glazura. Se mixeaza albusul spuma, se adauga sucul (zeama ) de lamaie, amidonul si putin cate putin, zaharul pudra. Se continua mixarea pana ce glazura are o textura densa, lucioasa.

In glazura astfel obtinuta, se pot adauga diferite nuante de colorant.

Dupa coacerea si racirea treptata a negresei, se decupeaza formele de braduti. Fiecare bradut in parte, se va glazura si orna dupa plac!

 

TIPS-URI

1

Recomand ca negresa sa fie coapta intr-o forma cat mai intinsa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tree Brownies" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa intre foi de napolitane