Trigoane cu branza sarata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 29 Mar 2011 | 21994 vizualizari

 

Au fost facute imediat dupa cele cu carne dar nu le-am postat pana acum. Fiind doi in casa si gusturile sunt doua. Am facut pentru baiat ca sa mearga la o bere.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 400g branza de vaci bine scursa
  • 300g telemea mai nesarata
  • 2 oua
  • ulei
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu branza sarata:

Foile de placinta se lasa la dezghetat.

Branza de vaci se pune in tifon la scurs.

Branza telemea se rade.

Se amesteca branza de vaci cu telemeaua si cu ouale batute pana la omogenizare.

Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei cu pensula iar deasupra se pune a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Se taie foile suprapuse in 3 fasii pe lungime (8-10cm/35-40cm).

In coltul unei fasii se pune o lingura de branza si se indoaie fasia pe diagonala si in continuare se indoaie pe conturul triunghiului format pana se termina fasia (vezi foto).

Se preseaza cu mana pentru repartizarea uniforma a compozitiei si se pune in tava unsa cu ulei. (cand am tapetat-o cu hartie unsa s-au desprins cu greu).

Cand sunt gata toate se ung cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si se introduc in cuptorul preancalzit 30-40 minute pana se rumenesc frumos.

Se servesc calde sau reci cu o bere buna.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si spanac