Triunghiuri cu spanac umplute cu branza

de Oana in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2012 | 14901 vizualizari

 

Combinatie pe care eu o ador, spanac si branza, un aperitiv senzational! Am vazut ceva asemanator la Sara_Miki, super reteta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu ulei
  • 6 linguri cu spanac maruntit
  • 3 linguri smantana
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt (optional)
  • sare
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • o cutie crema de branza cu verdeata 
  • 3 linguri smantana
  • o ceapa mica de apa
  • o legatura de marar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri cu spanac umplute cu branza:

Pentru blat, se separa ouale. Galbenusurile se mixeaz cu uleiul si un praf de sare. Se adauga spanacul si smantana. Am folosit spanac maruntit congelat, am scos pe o farfurie 12 "pastile" si le-am lasat sa se dezghete. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in compozitie. Albusurile se bat spuma si se amesteca usor in aluat. In tava de la aragaz se aseaza o foaie de copt si se rastoarna compozitia de spanac. Se niveleaza cu lingura si se coace la foc mediu pana se rumeneste usor. Se scoate tava si se lasa la racit.

Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu smantana. Se toaca ceapa marunt de tot, mararul la fel si se amesteca cu branza. Se potriveste de sare. Se imparte compozitia in doua.

Blatul de spanac se taie in 3 bucti egale. Pe un platou deptunghiular se asaza o foaie  de spanac, deasupra se pune jumatate din cantitatea de branza, se niveleaza cu o spatula. Se adauga a doua foaie de spanac, restul de branza si deasupra ultima foaie. Se acopera cu folie de aluminiu si se pune la frigider cateva ore. Se taie apoi dupa plac.

TIPS-URI

1

 Va recomand sa incercaticu crema de branza si verdeata Delaco :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu spanac umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

getix 1

10.05.2013, 16:47

arata extraordinar

Oana 1

02.08.2014, 19:10

Am facut iar triunghiurile si am folosit branza ceva fin cu verdeata Delaco, o bunatate au iesit! Tocmai potrivite pe caldura asta, le mananci reci, din frigider!

babi5 1

06.10.2014, 14:09

F

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

pe 20.08 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din cartofi, cu de toate