Turta dulce

de MonaMimi in Dulciuri, 16 Dec 2012 | 4544 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 400 g zahar
  • 100 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura bicarbonat de amoniu
  • 2 linguri untura
  • faina cat cuprinde (aproximativ 1 kg)

pentru glazura alba:

  • 3 albusuri
  • 250 g zahar praf
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Caramelizam 200 g zahar, stingem cu apa si lasam sa fiarba putin apoi punem siropul la racit.

Cele 3 galbenusuri,bicarbonatul de amoniu stins in lapte,zaharul scortisoara si untura se amesteca, se adauga si siropul rece ,omogenizam bine.

Adaugam treptat faina pana obtinem un aluat potrivit de moale ca sa poata fi framantat.

Invelim aluatul obtinut in folie alimentara si lasam la frigider peste noapte.A doua zi, pentru ca este un aluat greu de lucrat, rupem bucati din el pe care le intindem si decupam in  formele dorite.Punem formele in tava unsa cu ulei in cuptor la foc mic 5-8 minute.

Cand sunt gata trebuie sa fie putin aurii.Pt.glazura batem albusurile spuma, adaugam treptat zaharul, amestecam cu cel vanilat si batem pana obtinem o glazura tare.

Decoram turtele cu glazura alba si ornam dupa placul fiecaruia.

Cand se racesc turtele se intaresc putin dar se vor inmuia in cateva ore.

Le pastram intr-un vas acoperit dupa ce s-au uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]