Turta dulce

de simona72 in Dulciuri, 25 Dec 2013 | 4073 vizualizari

 

Prima mea turta dulce....si cand te gandesti ca nici macar nu stiam ca se poate face si in casa...emoticon rusinos. Multumesc bucatarasi!! Inspiratie Inuca noastra draga!!>:D

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 200 gr zahar ars
  • 100 ml apa calda
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 50 gr untura
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingurita amestec de mirodenii rom si vanilie
  • 1 lingura bicarbonat de amoniu
  • 1 kg faina
  • pt glazura
  • 3 albusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • pt decor:
  • 2-3 lingurite de scortisoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Pt aluat: prima oara punem 200 gr zahar la caramelizat si stingem cu 100 ml apoa calduta. Lasam sa se raceasca. Intre timp amestecam cu un tel galbenusurile cu laptele, zaharul, mirodeniile, untura, bicarbonatul. Peste acest amestec turnam zaharul caramelizat si cate putin din faina. Amestecam la inceput cu lingura, iar apoi dupa ce se mai ingroasa framantam cu mainile. Va iesi un aluat mai greu de framantat (pe mine m-au trecut toate cadurile) pe care-l punem in folie alimentara si-l dam la frigider pt 2-3 ore (la mine a fost suficient).

Scoatem aluatul, taiem cate o bucata din el, intindem cu sucitorul pe masa de lucru sau pe o folie de silicon aluatul, in foi de aproximativ 0,5-1 cm. Decupam cu formele preferate si avute in dotare pe care le punem in tavi tapetate cu hartie de copt. Dam la cuptorul incins la 150-160 grade pt maxim 8 minute.

Lasam sa se raceasca turta dulce si le glazuram cu albusurile batute spuma (ca si la bezea) amestecate cu zaharul pudra si zeama de lamaie. Consistenta bezelei fiind groasa, eu m-am folosit de o pensula de silicon pt a glazura turtele. Le-am dat pe o parte cu glazura, am presarat pe deasupra scortisoara macinata si le-am lasat pana a doua zi sa se usuce.

Daca mai aveti timp le puteti glazura si pe partea cealalta si le decorati dupa preferinta si rabdare.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

mie mi-a ramas suficienta bezea pt o alta prajitura

2

pastrati turtele in pungi de hartie sau vase de plastic acoperite

3

aluatul avand o culoare mai inchisa este inselator, asa ca prima tura de copt eu am lasat-o mai mult10-12 minute si au iesit mai tari turtele

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ina 1

25.12.2013, 19:43

Tocmai am mancat vreo 3 braduti pufosi!

MotanLaOale 1

25.12.2013, 23:38

diaconta 1

26.12.2013, 23:03

lasa ca eu stiam ca se poate face dar n-am facut
foarte faina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Omuleţul din turtă dulce