Turta dulce

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 4769 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason nu am gasit, desi am cautat si in hipermarketuri.
Ar mai fi de adaugat faptul ca a fost tare anevoioasa uscarea glazurei. Dupa 2 zile in care le-am tinut pe hartia de copt, le-am uscat pana la urma cu feonul :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 190 g zahar pudra;
  • 125 ml apa;
  • o lingurita de scortisoara;
  • o lingurita de ghimbir;
  • 500 g faina;
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu;
  • un ou + un galbenus;
  • 50 g unt moale.
  • Glazura:
  • un albus;
  • un praf de sare;
  • 100 g zahar;
  • doua linguri cu apa fierbinte.
Portii: 17
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se caramelizeaza o lingura de zahar pudra intr-un vas mic. Se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se transfera siropul astfel obtinut intr-o cratita si se adauga restul de zahar pudra, scortisoara, ghimbirul si 150 g de faina si se omogenizeaza. Dupa aceea, se pun bicarbonatul de sodiu, oul, galbenusul, untul moale si faina (treptat). Se amesteca si se framanta, formand o bila de aluat elastic si nelipicios.

Se formeaza bilute din aluat si se aseaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand turtele trec de testul scobitorii.

Dupa ce s-au copt, se prepara glazura. 

Intr-un castron se bate albusul spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devine ca o bezea. Se adauga apa fierbinte si se amesteca.

Turtele calde se pun in castronul cu glazura si se "imbraca" in totalitate cu aceasta, apoi se scot cu o lingura si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa se usuce.

 

TIPS-URI

1

Daca nu se usuca dupa o zi, puteti sa le transferati pe alta hartie de copt si eventual puteti sa le uscati cu feonul.

2

Se pot pastra in cutii metalice pentru ca se mai inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]