Turta dulce

de Adele in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 3095 vizualizari

 

Daca tot vad mai peste tot ..am zis sa fac si eu ,doar de pofta ,de obicei pregatesc mai mult dar anul asta mi-am facut alte plnuri ;;) alaturi de pitica mea am lucrat de zori la reteta inspirata de la Cleme ,multumim frumos ;;)http://www.bucataras.ro/retete/turta-dulce-pentru-fetite-si-baieti-74800.html
#pentru Mos Craciun

 

INGREDIENTE

  • 150-200 gr faina.
  • 1 ou.
  • 2 linguri cu miere(bio).
  • 1 lingura cu zahar.
  • 1 praf de sare.
  • scortisoara(dupa gust).
  • cuisoare (praf).
  • coaja rasa de portocala.
  • unt (25 gr)
  • 20 ml lapte.
  • 1 lingurita rasa cu bicarbonat.
  • Decor:
  • ciocolata amara 100 gr
  • unt 15 gr
  • lapte 2 ling
  • esenta de rom
  • bomboane colorate
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Pentru inceput se pune la foc intr-o oala mierea,intr-un vas se amesteca faina cu sare, bicarbonat, coaja de portocala, scortisoara si cuisoare (dupa gust) si oul, se amesteca bine. Dupa care se torna si mierea se amesteca, in aceasi oala se pune laptele la incalzit si untul la topit (impreuna) se adauga in compozitie si se framanta aluatul bine.

Din aluatul obtinut se formeaz 25 d ebilute se pun intr-o tava tapetata  cu distanta intre ele ,se dau la cuptor 180° pentru 15-20 minute pana se rumenesc.

Intre timp se pune o oala cu apa si pe baie de aburi intr-un vas se topeste ciocolata cu lapte si unt,esenta de rom se amesteca cu o paleta de silicon pana devine cremoasa si luceste.

Bilutele de turta dulce racite se trec prin glazura se pun la uscat pe unplatou (gratar) se decoreaza cu bomboane. Se servesc dupa cateva ore sau chiar a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Adele 1

21.12.2015, 10:10

Daniela

mihaelar63 1

21.12.2015, 14:16

Putem veni la colindat

Adele 1

21.12.2015, 15:10

Miha deja s-au terminat pitica mea a dus dimineata la gradi dar gasesc eu ceva sa va dau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata, branza si stafide