Turte cu cartofi

de gaby_gabytza in Piine, 10 Dec 2018 | 3165 vizualizari

 

Reteta Romaneasca originala de la bunica mea :D

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • 70 g margarina
  • sare
  • 700 g faina
  • 30 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 40 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu cartofi:

Curatam cartofi si ii spalam. Dupa care ii taiem cubulete si ii punem la fiert impreuna cu putina sare.

Intre timp pregatim maiaua din drojdia, laptele caldut si zaharul.


Scurgem apa de la cartofi, adaugam 50 margarina si ii zdrobim. Dupa ce i-am pisat bine, dam deoparte sa ne apucam de aluat.


Cernem faina, presaram sare deasupra si o lingura de zahar si amestecam. Dupa care facem o gaura la mijloc, adaugam maiaua si inca o lingura de margarina. Amestecam un pic maiaua cu faina si rasturnam cartofii. Si incepem sa framantam pana rezulta un aluat elastic, daca inca e lipicios, mai adaugam faina. La sfarsit adunam tot aluatul cu putin ulei turnat deasupra si mai framantam cca 2 min si dam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Infainam masa de lucru si formam bile dupa care le rotunjum cu ajutorul mainilor. Pe plita incinsa punem cate o turta si o prajim pe amandoua partile dupa care le scoatem pe un prosop curat si le invelim.

Procedam la fel cu restul de aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine alba impletita