Untura de casa

de MotanLaOale in Porc, 29 Dec 2017 | 10234 vizualizari

 

Stiu ca toata lumea face jumari dar mie imi trebuia untura asa ca jumarile au fost basca.
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 3 kg slanina tare
  • 200 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Untura de casa:

Se taie slanina se taie in bucati mai mici (2x2 cm). Slanina se alege fara carne si cat mai tare.

Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la foc mic 10-15 minute. Se inlatura capacul, se mareste focul la mediu si se lasa la facut cam 1,5 ore.

Se amesteca din cand in cand. Se lasa pe foc pana jumarile se usuca si se rumenesc frumos.

Jumarile se scot din grasime cu o strecuratoare si se pun intr-un castron. Untura se lasa sa se raceasca putin si se pune in borcane.

Cand se racesc total, se pun capacele si se pun in frigider. Jumerile nefiind cu carnita le-am pus deoparte pentru niste pogaci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Untura de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]