Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2017 | 4770 vizualizari

 

Copiilor nu le plac legumele ? Iata o reteteta ideala pentru a-i face sa manance.
In loc de morcovi, puteti pune orice alta leguma redusa in piure: spanac, conopida, brocoli, mazare, telina etc.- vezi reteta mea cu brocoli si sunca aici.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura drojdie uscată
  • 250 ml de lapte
  • 250 g de faina
  • 2 oua
  • 80 g de unt topit
  • 1 varf de cutit de sare
  • 300 g de morcovi
  • 150 g de carne de pui fiarta sau fripta
  • 30 g de cascaval ras
  • 3 triungiuri de branza topita
  • 1/2 ardel verde taiat bucatele
  • boia de ardei
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui:

 

Curatati si fierbeti morcovii intregi. Lasati-i sa se raceasca si reduceti-i in piure.

Adaugati branza topita, sare, piper si amestecati.

Diluati drojdia in laptele caldut, amestecati si lasati 10 minute.

Amestecati faina, ouale si sarea.

Adaugati drojdia rezervata si apoi untul topit si racit.

Amestecati, acoperiti si lasati sa se odihneasca timp de 2 ore.

Dupa 2 ore, adaugam in compozitie piureul de morcovi, carnea de pui taiata bucatele, ardeiul verde, cascavalul ras și boia de ardei.

Se amestecă bine. Se incalzeste aparatul de vafe si se pun 1-2 linguri din compozitie pe fiecare placa.

Se închide și se lasa aproximativ 5 minute.

Verificati si, cand sunt bine rumenite, le scoateti si repetati operatia.

Se servesc fierbinti, însoțite de o salată verde. 

Sunt delicioase, se simte foarte ușor gustul de morcov.

Puteti să le încălziti apoi la cuptor, devin foarte crocante.

Pofta Buna !

TIPS-URI

1

Puteti să le încălziti apoi la cuptor, devin foarte crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]