Ce poate fi mai satios decat varza a la cluj? O bunatate de mancare!!!
Se taie varza fideluta si se indeparteaza cotorul, se freaca cu sare si se lasa sa se inmoaie putin. Se pune apoi la calit cu putin ulei si o ceasca de apa ca sa nu se prinda de fundul tigaii. Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc pana se inmoaie putin. Spre finalul fierberii se adauga condimentele si pasta de tomate.
Separat se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste putin ceapa pana devine sticloasa. Se adauga carnea tocata, se amesteca putin si se rumeneste pana capata o culoare mai inchisa. La urma se adauga condimentele pentru a nu se intari carnea.
Se unge o tava termorezistenta cu ulei si se adauga un rand de varza, unul de carne, unul de smanatana, se continua alternand varza, carne si smantana.
Tava se da la cuptor pentru aprox 45 min. si se serveste calda cu smantana.
Pofta buna va doresc!