Varza a la Cluj

de ionela2682 in Mancaruri cu carne, 29 Apr 2010 | 13022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de porc,
  • 2 linguri unturã,
  • o ceapã,
  • 150 g orez,  
  • 1 ceascã mare de smîntînã,
  • 1 kg varzã muratã,(sau amestec de murata si proaspata)
  •  sare.
  • 4 oua
  • 1 ceasca orez
  • 2-3 lg bulion
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

 Carnea, împreunã cu ceapa tãiatã mãrunt, se înãbuºe într-o lingurã de unturã pînã se înmoaie la sfarsit adaugam 2 oua,amestecam, si lasam deoparte. Varza tocata cat mai fin se cãleºte, in putina untura adãugînd cîte puþinã apã ( cam 2 cani) cu bulion iar la final  orezul spalat dinainte si se tine pana se umfla acesta .
Într-o tava, unsa foarte bine cu unturã  si presarata cu pesmet, se aºeazã un rînd de varzã, altul de carne, continuînd astfel pînã cînd se terminã cu varza,deasupra se toarna smantana amestecata cu 2 oua. Se dã la cuptor  20-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

ionela2682 1

01.05.2010, 17:50

sarmale sparte! uite cum invatam denumiri!

ionela2682 1

01.05.2010, 17:51

izulica daca -ti plac sarmalele sigur iti va palcea si aceasta varza a la cluj , sau sarmalele puturosului!

nana 1

03.05.2010, 23:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de fasole galbena cu carne