Varza clujeana

de Miha in Pui, 22 Oct 2010 | 8167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica
  • 1/2 ceasca orez
  • 1/2 piept de pui
  • 50 g cotlet haiducesc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 cani suc de rosii
  • sare si piper
  • cimbru si busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza clujeana:

Ceapa se caleste in putin ulei de masline impreuna cu morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam orezul si cotletul taiat bucatele si le calim pe toate impreuna cateva minute, amestecand continuu. Stingem cu 1 cana de suc de rosii si lasam deoparte la racit. Cand s-a racorit adaugam compozitia peste pieptul de pui tocat si omogenizam. Potrivim gustul de sare, piper si busuioc.

Varza se taie foarte subtire si se lasa 20 de minute cu sare, dupa care se stoarce de zeama. Se rastoarna intr-o cratita cu ulei incins si se amesteca la foc tare 3-4 minute.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei punem un strat de varza, apoi un strat de tocatura si se acopera cu un alt strat de varza. Se toarna deasupra restul de suc de rosii (eventual si putina apa, daca este necesar) se presara cu cimbru si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza clujeana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (45)

Miha 1

23.10.2010, 10:17

Dia, multumesc!
Deci ...exist, ha?

Miha 1

23.10.2010, 10:17

Ecleras Sa aveti pofte la papat!

Miha 1

23.10.2010, 10:18

Nadina, vezi sa iei un colt de paine proaspata, ca sa se muleze bine pe castron.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stir fry de pui cu praz