Varza cu carne de porc la tuci

de Ksenya in Porc, 11 Oct 2016 | 7838 vizualizari

 

A sosit sezonul vezei  .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta rapida si gustoasa de varza gatita la oala de tuci.
Va invit s-o incercati.
 

 

INGREDIENTE

  • 700 grame pulpa porc taiata bucati ca pentru gulas
  • o varza potrivta
  • 8 ardei copti curatati
  • o ceapa mare tocata
  • 4 rosii date prin razatoarea mare
  • o ceasca lapte
  • piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 linguri ulei
  • o cana supa de carne sau supa de legume ori daca nu aveti nici una nici alta ,atunci apa
  • o lingurita boia de ardei dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carne de porc la tuci:

Intr-o oala  de tuci, punem uleiul  la incins, cand s-a incalzit suficient adaugam  carnea si o rumenim. Cand este gata o scoatem separat intr-un castron. Adaugam ceapa in oala care s-a rumenit carnea, adaugam putina sare si cand ceapa incepe sa arameasca usor, adaugam varza taiata fideluta, amestecam, adaugam  cana de supa/apa   acoperim si lasam pe foc 20 minute, amestecand din cand in cand. Adeii copti ii tocam marunt, adaugam peste varza, mai  adaugam foiile de dafin si ceasca de lapte. Lasam 5 minute si adaugam si rosiile cu boiaua de ardei dulce. Amestecam, lasam 10 minute la foc mic,apoi adaugam carnea si mai lasam 10 minute.La sfarsit potrivim de sare si piper

Se serveste dupa preferinte cu mamaliga si ardei iute , smantana si patrunjel.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti sa-i adaugati verzei un gust mai deosebit, adaugati o cescuta de lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne de porc la tuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:18

Trucul cu laptele face minuni! Ii da o dulceata si o aroma deosebite!

SorinMoruz 1

20.10.2017, 15:54

superba reteta.Dar eu am facut mici modificari.Am facut supa de legume si am introdus si pulpa de porc taiate cubulete circa 40 minute,dupa care am introdus pulpa odata cu varza la fiert si astfel pulpa a fost foarte frageda.(De obicei pulpa de porc e putin tare de nu este suficient de fiarta)

Lau 1

22.06.2024, 15:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de castraveti murati cu carne de porc