Varza de Bruxelles gratinata

de Rita Ilies in Mancaruri de legume, 8 Feb 2016 | 9627 vizualizari

 

Varza de Bruxelles este specială atât prin mărimea ei, prin gust, dar mai ales prin proprietățile sale. E aromată, aș zice eu. E plină de vitamine și are mai multă vitamina C și D decât conopida. Doar broccoli o întrece. :) Unde mai pui că e bogată în acid folic. Mineralele pe care le conține, ajută la cicatrizarea rănilor, este un bun diuretic și se pare că este un remediu excelent pentru stările de oboseală.
Și cei mici pot s-o consume. Poate fi introdusă în alimentația acestora după vârsta de 1 an.
Azi m-am gândit să pregătesc o rețetă ușoară, bazată pe două ingrediente principale: varză și brânzeturi. Se potrivesc de minune, iar gustul e nemaipomenit.

 

INGREDIENTE

  • varză de Bruxelles 500 g
  • unt 50 g
  • mozzarella 100 g
  • emmentaler 100 g
  • smântână pentru gătit 200 ml
  • lapte 100 ml
  • ouă 1 buc
  • piper
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles gratinata:

Am pus pe foc o oală cu apă. După ce a început să fiarbă am adăugat puțină sare. 

Am înlăturat primul strat de foițe de pe varză, am tăiat-o în jumătăți și am fiert-o timp de 2 minute.

Am pus mozzarella, untul, oul, smântâna și laptele în blender și cu ajutorul acestuia am pregătit sosul. Nu am uitat de condimente. Acestea se blendează împreună cu sosul pentru a-i activa gustul.

Într-o tavă din sticlă termorezistentă am alternat un rând de varză de Bruxelles și unul de Emmentaler ras, peste care am turnat sosul. 

Am așezat tava în cuptor timp de 20 de minute. Temperatura acestuia trebuie să fie de 160°C.

În ultimele 5 minute am scos tava pentru a presăra deasupra Emmentaler ras. Am dat iar tava la cuptor și am așteptat ca acesta să capete o minunată culoare brun-aurie. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Gicuta 1

10.02.2016, 16:09

Arata foarte bine!

Rita Ilies 1

11.02.2016, 15:49

Mihaela, și mie-mi place tare mult. Salată mai fac cu ea uneori. Va trebui să pun rețeta.

Rita Ilies 1

11.02.2016, 15:50

Gicuța, mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi