Varza la cuptor cu afumatura,sorici ,kaizer si carnaciori

de Krystyan Trendy in Porc, 28 Ian 2014 | 3577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 2 cepe
  • 100 g kaizer
  • marar
  • 2 linguri de bulion
  • sare
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 100 g carnaciori oltenesti sau cabanos
  • 200 g coasta afumata de porc
  • 200 g sorici
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la cuptor cu afumatura,sorici ,kaizer si carnaciori:

Se pune uleiul intr-o cratita.

Cepele se curata,se spala ,apoi se toaca marunt. Se pun la calit in cratita pana capata  o culoare aurie.

Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa impreuna cu coasta afumata,kaiser-ul  si soriciul taiat fasii si carnaciorii taiati rondele.Punem  200ml apa si lasam in cuptor   cam 30 -40 minute .Cand este aproape gata se pune  bulionul si mararul tocat (spalat in prealabil cu apa rece).Lasam sa se rumeneasca varza usor si apoi scoatem cratita pe un tocator de lemn.

 

TIPS-URI

1

Daca varza este sarata ,se scoate cu 1-2 ore inainte si se lasa la desarat intr-un lighen cu apa rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la cuptor cu afumatura,sorici ,kaizer si carnaciori" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Lucskos Kaposzta