Varză murată cu cârnați afumați

de Panacris in Porc, 9 Dec 2013 | 18426 vizualizari

 

Eeeeee, ăsta e un fel de mâncare super apreciat de Zmeii din dotare;) Mai ales că anul acesta avem în premieră varză murată, preparată integral de noi;) ( De la mic la mare:D)

 

INGREDIENTE

  • varză murată a la Panacris 1 bucată de cca. 3000 g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți medii,
  • morcov 1 bucată măricică,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • cârnat de casă proaspăt afumat cca. 500 g,
  • ulei de floarea soarelui cca. 3 linguri,
  • cimbru,
  • mărar uscat,
  • boia de ardei dulce,
  • bulion a la Panacris 500 ml,
  • apă rece.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză murată cu cârnați afumați:

Ceapa, morcovul și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la dinstuit în puțin ulei și apă. Între timp varza murată se toacă fideluță și se pune un pic la desărat în apă rece. La amestecul de ceapă și legume se adaugă cârnatul tăiat rondele de cca. 3 cm,  și se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu, semiacoperit. Apoi se adaugă varza murată, tăiată fideluță, se asezonează de boia, se adaugă bulionul și cca. 2000 ml apă, apoi se lasă la gătit, semiacoperit, cca. 30 de minute la foc mediu. Se servește ca atare cu pâine proaspătă sau mămăliguță!

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză murată cu cârnați afumați" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu carnati afumati - Savoare si gust intr-un preparat traditional