Vinete pane cu sos de usturoi

de Rahela Velicu in Mancaruri de legume, 22 Aug 2016 | 14802 vizualizari

 

Mie imi plac doar cu usturoi vinetele pane. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/vinete-pane-cu-sos-de-usturoi/

 

INGREDIENTE


    • 1 vanata
    • 2 oua
    • 100 g faina
    • oregano
    • sare,piper, ardei boia
    • 1 capatana de usturoi
    • ulei
    • 1 lingurita de otet
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane cu sos de usturoi:

Taiem vanata rondele de grosimea dorita. Eu le-am taiat mai subtiri sa se patrunde bine.

Batem ouale intr-un bol, adaugam faina, sare, piper, ardei boia si oregano si amestecam bine.

Punem o tigaie cu ulei la incins, iar cand este incins bine punem rondelele de vinete date prin ou batut.

Le prajim pe ambele parti si le scoatem pe un servet de hartie.

Curatam usturoiul si il pisam bine cu sare. Dupa ce l-am pisat, il punem intr-un castronel si cu o lingura de lemn ( neaparat de lemn) amestecam putin, punem putin ulei si amestecam ca la maioneza. Punem si o lingurita de otet si amestecam in continuare, iar putin ulei pana cand creste suficient de mult. Nu va faceti griji din cauza otetului, nu se va resimti la gust.

Servim vinetele cu sos de usturoi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti servi cu orice garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei crocanti