Vinete pane in crusta crocanta

de Lau in Retete Delikat, 4 Iul 2018 | 2163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata medie
  • sare
  • 2 oua
  • cimbrisor delikat
  • ierburi si marar delikat
  • boia de ardei delikat
  • sare
  • piper
  • faina
  • pesmet
  • Sos de smantana
  • 3 linguri smantana
  • 1 catel usturoi
  • 3 frunze de menta
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane in crusta crocanta:

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie.

Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele parti.

Asezam rondele in strecuratoare si lasam cca 1 ora, sa se scurga de apa.

Batem ouale cu condimentele intr-un bol.

In alte 2 farfurii punem faina, pesmetul.

Eu am dat toate felii de vinete prin faina, le-am asezat pe un tocator.

Trecem feliile prin faina, ou, pesmet.

Le prajim in uleiul incins bine, pe ambele parti, cu focul mic spre mediu.

Le scoatem pe un servetel absorbant.

Sosul de smantana-frecam catelul de usturoi zdrobit cu putin ulei, adaugam smantana si frunzele de menta tocate marunt.

Servim vinetele cu acest sos sau altul care dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane in crusta crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]