Vinete parmigiana cu branza feta

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 29 Mar 2011 | 6139 vizualizari

 

O mancare italieneasca suculenta in care se imbina perfect straturile de vinete cu sosul de ceapa rosii si busuioc completandu-se perfect cu branza mozarella, eu am facut o mica mare abatere si am inlocuit mozarella cu feta.
Gustul este senzational....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete curatate si taiate felii
  • 1 lingura rasa de sare
  • 150 ml ulei masline( e posibil sa intre putin mai mult la prajit)
  • 1 ceapa mare curatata si taiata marunt
  • 700 gr rosii proaspete decojite si taiate( eu nu le-am decojit)
  • Piper negru proaspat macinat
  • 60 gr faina
  • 30 gr parmezan ras
  • 350 gr branza feta
  • 2 linguri busuioc proaspat taiat subtire
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete parmigiana cu branza feta:

1. Se presara vinetele cu doua lingurite de sare si se lasa  deoparte sa iasa sucurile amare.

2. Se incinge o lingura de ulei intr-o cratita( tigaie) si se pune ceapa.

Se adauga  rosiile   taiate, restul de sare  si putin piper. Se fierb acoperite 10- 15 minute, se ia cratita de pe foc si se pune busuiocul.

3. Se clatesc feliile de vinete si se scurg bine.  Se usuca cu un servet de hartie si apoi se presara cu faina.

 Se incinge jumatate din ulei in tigaie si se prajesc vinetele doua trei minute pe ambele parti.  Se procedeaza la fel cu restul de vinete adaugand-use ulei cand este nevoie.

4.Se aseaza un strat de vinete pe fundul unei tavi( rotunde), se presara parmezanul,  3/4 din branza feta si o treime din sosul de rosii. Din nou ultimul strat de vinete, parmezanul, sosul de rosii si restul de branza feta deasupra pentru decor.

Se incinge cuptorul la 200 grade si se coace pentru 30 de minute.

Atat de gustos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete parmigiana cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu vinete la cuptor