Vinete umplute gratinate

de cristinne in Mancaruri de legume, 30 Iul 2010 | 9519 vizualizari

 

Usor si gustos!

 

INGREDIENTE

  • vinete: 4bucati;
  • morcov: 1 buc;
  • telina 1/2 buc;
  • ceapa: 1 buc;
  • ciuperci: 200 gr;
  • rosii: 2 buc;
  • telemea oaie: 200 gr;
  • condimente;
  • patrunjel;
  • ulei;
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute gratinate:

Se taie vinetele pe lung in jumatate. Se scoate miezul (eu l-am scos mai repede cu lingura speciala de inghetata). Se pregateste umplutura: se taie cubulete mici mircovul, telina, ceapa si ciupercile(cuburi mai mari) dar si miezul de vanata si rosiile care se decojesc si se taie bucati, apoi totul se adauga la calit in putin ulei. Dupa ce s-au calit, se umple fiecare vanata si se aseaza in tava. Se dau la cuptor pt 25-30 de minute pana se inmoaia vanata “cosulet”. Apoi se rade telemeaua si se toaca verdeata si se presara din abundenta pe fiecare vanata. Se mai da inca 5 minute la cuptor.

PS: in umplutura pentru mai mult gust se poate adauga si bucatele de carnaciori, bacon sau carne tocata.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sylvia 1

02.08.2010, 12:02

Excelent arata ai un talent deosebit, te si vad in cativa ani chef en cuisine bravo , nota maxima si promit sa iti testez reteta ca tare imi place

adry88 1

13.05.2011, 16:03

foarte bune bravo

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci