Visine la borcan, pentru prajituri

de RODIMUR in Conserve, 5 Iul 2018 | 6290 vizualizari

 

Pentru că încă sunt multe vișine în piețe, ar fi bine să conservăm câteva la borcan, cu prețuri și eforturi minime, pentru prăjiturile din lunile de toamnă și de iarnă. Așa am făcut anul trecut și am fost foarte mulțumită de rezultat!
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 3 borcane de 700 grame, suficient pentru dulciurile pe care le voi face când se va răci vremea și când aceste fructe nu se vor mai găsi în piețe.
Nu am socotit în timpul pentru preparare, perioada în care vișinele trebuie să stea, la frigider, ca să se dizolve zahărul.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de vișine
  • 1 kg de zahăr tos
  • 2 aspirine pisate
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine la borcan, pentru prajituri:

Vișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori cu apă rece și apoi se lasă să se scurgă bine.

Când vișinele s-au scurs de apă, se scot sâmburii, în așa fel încât să nu se strivească și să-și păstreze forma, pe cât posibil.

Se pune o jumătate din cantitatea de vișine, curățate de sâmburi, într-un vas încăpător, se toarnă o jumătate din cantitatea de zahăr, după care se mai pune un strat de vișine și la urmă, zahărul care a rămas. Se amestecă ușor, pentru ca zahărul să pătrundă peste tot.

Se lasă vasul cu vișine și zahăr la frigider, până a doua zi, când se verifică dacă s-a dizolvat tot zahărul. Se adaugă cele două aspirine pisate și se amestecă iarăși, ca să se disperseze în tot conținutul. Dacă zahărul nu s-a topit, se amestecă din nou, cu grijă, pentru a nu strivi vișinele și se mai poate lăsa vasul câteva ore, la frigider.

Când zahărul s-a dizolvat, se pun vișinele în borcane curate și uscate, pregătite din timp și  se toarnă deasupra siropul format.

Se închid borcanele ermetic și se depozitează în cămară, sau beci, la loc răcoros.

Siropul rămas poate fi turnat în sticle închise ermetic, sau poate fi consumat imediat, cu apă minerală. Este foarte bun!

Și siropul din borcane va putea fi consumat la fel, după ce veți folosi vișinele în dulciuri.

TIPS-URI

1

Mai întâi spălați bine vișinele cu apă rece și lăsați-le să se scurgă.

2

Recomand scoaterea manuală a sâmburilor, pentru că astfel se poate păstra forma vișinelor.

3

Pisați bine (praf) aspirinele înainte de a le amesteca în vișinele cu zahăr.

4

Depozitați borcanele cu vișine într-un loc întunecat și răcoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Visine la borcan, pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]