Vita in unt cu paste

de Zamfira in Paste, 8 Aug 2016 | 2714 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600-700 g carne de vită(antricot viţel)
  • 80 g unt(82%)
  • 1 legătură ceapă verde
  • 4 căţei usturoi
  • sare, piper
  • 3 linguri vin roşu(merlot)
  • pătrunjel verde sau uscat
  • paste
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita in unt cu paste:

Tăiem carnea de vită în bucăţi mai mici(3-4 cm-2-3 cm).

Curăţăm, spălăm şi tăiem ceapa verde în rondele mici(obligatoriu să folosim ceapa verde). Curăţăm usturoiul şi feliem căţeii de usturoi în bucăţi mai măricele.

Călim ceapa şi usturoiul în 80 g unt, până când ceapa se înmoaie puţin, 4-5 minute.

Adăugăm carnea de vită. Lăsăm la fiert 7-10 minute. Da, la fiert, deoarece carnea va lăsa o zeamă bogată.După acest timp, zeama se va evapora, punem sare, piper, pătrunjel, după gust.

Lăsăm să se prăjească încă 5 minute la foc foarte mic, doar până când prinde puţină culoare.

Adăugăm cele 3 linguri de vin(puteţi folosi şi alt vin roşu, doar să nu fie foarte acru, mai bine puţin dulceag, cu aromă aspră, catifelată). Lăsăm 2 minute, doar cât să se evapore alcoolul.

Amestecăm carnea de vită cu pastele fierte şi scurse. Puteţi folosi ce paste doriţi, de la paste lungi(spaghette, tagliatelle, etc.) sau paste scurte(penne, fusilli, farfalle, etc.).

Se poate servi cu salată verde(cu zahăr şi oţet), mujdei de usturoi(usturoi cu iaurt sau smântână) sau pur şi simplu aşa natural.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita in unt cu paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

-Licurici- 1

08.08.2016, 13:11

Foarte gustos!

Zamfira 1

10.08.2016, 09:23

Multumesc!!!

Rahela Velicu 1

05.09.2016, 12:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu ton, masline si sos de rosii