Vita la cuptor cu cartofi

de T I M E A in Vita, 16 Noi 2013 | 18019 vizualizari

 

Un pranz de duminica gustos cu carne de manzat, cartofi deliciosi si sfecla rosie. Pe noi ne-a multumit pe deplin acest pranz si de aceea il impartasesc si cu voi.

 

INGREDIENTE

  • aprox 700 gr pulpa de vita
  • 4-5 catei de usturoi
  • Pt marinat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita praf de chili
  • 1 lingurita rasa sare de mare
  • un pic de piper macinat mare
  • cimbru
  • oregano
  • 1 frunza de salvie
  • Altele:
  • 10-11 cartofi
  • sare, piper si un pic de paprika pentru cartofi
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita la cuptor cu cartofi:

Intr-un bol punem uleiul in care adaugam toate condimentele si verdeturile tocate marunt. 

Carnea o crestam pe ambele parti si o tavalim prin marinata. In creste, pe ambele parti  punem felii de usturoi. 

Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider doua ore.

Scoatem din frigider si asezam carnea intr-o tava, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 20-30 de minute (depinde de cat e de frageda carnea) 

In acest timp curatam si spalam cartofii.

Dupa ce s-au scurs cele 20-30 de minute, scoatem tava din cuptor si asezam pe langa carne cartofii peste care presaram putina sare, piper si parika. Stropim cartofii cu ulei.  

Dam din nou tava la cuptor, primele 30 de minute cu folie, apoox aprox 20-30 min fara folie si intorcand carnea de pe o parte pe alta.

Daca e totul copt scoatem din cuptor si servim cald alaturi de sfecla rosie proaspat fiarta.

 

TIPS-URI

1

In functie de cat e de frageda carnea puteti pune cartofii de la inceput sau nu

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita la cuptor cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

T I M E A 1

17.11.2013, 13:30

multumesc Lavinia

laura_n 1

17.11.2013, 17:51

era misto sa-l si imparti, nu numai sa il impartasesti

T I M E A 1

17.11.2013, 20:57

pai l-as imparti dar sunteti cam multi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptură de vită la Multicooker